De stichting wil een brug slaan tussen personen met afasie die elkaar kunnen bijstaan.

Bijstaan in de breedste zin van het woord, zowel een helpende hand als emotionele steun.

Personen met afasie worden gestimuleerd en waar mogelijk gefaciliteerd in het ontwikkelen en uitvoeren van activiteiten voor lotgenoten.

Op locatie maar ook middels online-activiteiten.

Samen met de stichting wordt bekeken hoe dit praktisch en financieel het beste aangepakt kan worden. 

Een mooi idee aanmelden? 

Neem dan contact op!

Contact

Will's kookvlog

Achter de schermen wordt gewerkt aan het maken van filmpjes voor Will's kookvlog.

Will heeft sinds haar doorgemaakte beroerte in 2017 afasie. Haar passie is koken. Bovendien geeft anderen helpen haar veel voldoening. Will heeft de ambitie zelf afasievriendelijke kookvlogs te leren maken. JP webontwerp en Stichting In Contact met Afasie helpen haar hierbij. Het eerste kookfilmpje wordt in december geplaatst op het Youtube-kanaal van de stichting. De kookvlog wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van Stichting Afasie Nederland. 

Fietsen met René

Velen zullen René kennen, de man uit het noorden die dagelijks heel wat kilometers maakt op zijn Easyrider. Onderweg een praatje aanknopen gaat René niet uit de weg, ondanks zijn afasie en spraakapraxie.

Op de voorheen landelijke dag van de afasie, woensdag 7 oktober jl., heeft hij met lotgenoten een fietstocht gemaakt van molen tot molen.

 

Rondleidingen "Open je Hart"

Mijke weet als geen ander hoe het is om afasie te hebben. Zij organiseert al sinds 2015 rondleidingen "Open je Hart", Spraakmakend van Abbe voor personen met afasie.

Stichting In Contact met Afasie heeft samen met Dick, Erikjan en Gijs kennis mogen maken met dit concept. Op een laagdrempelige manier wordt in gesprek gegaan met personen met afasie over kunst. Een inspiratiebron voor de museumwereld!